• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
 • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
{{sprakVariabler["AvbrytSkjemaUtfylling"]}}
{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}
 • {{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltip' + innlogging.InnloggingsTooltip]}}

{{sprakVariabler['LoggInnEpost']}}

{{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltipEpost']}}

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Nettlesersesjonen er utløpt, og utfylling som ikke er lagret kan være tapt. Vennligst last siden på nytt for å fortsette på skjemaet.

Skjemautfylling

Bestilling av borgerlig vigsel i Halden kommune 2024

Informasjon

Gratulerer med at dere ønsker å gifte dere!

Vi i Halden kommune vil gjerne hjelpe dere med å få gjennomført deres planlagte vielse. Dette skjemaet vil gi oss den informasjonen vi trenger, og dere vil få oversikt over hva som må til for å bli gift.

For å inngå ekteskap i Norge, må det først vurderes om vilkårene for ekteskap er oppfylt. Dette kalles prøving av ekteskapsvilkårene. Det gjøres av Folkeregisteret ved ditt regionale skattekontor. På bakgrunn av prøvingen, vil folkeregisteret kunne utstede en prøvingsattest.

 • Attesten blir sendt via Altinn eller i posten.
 • Attesten er gyldig i fire måneder fra utstedelsen.
 • Alle spørsmål knyttet til prøvingen må rettes til Folkeregisteret ved ditt skattekontor.
 • Dere må få utstedt gyldig prøvingsattest før dere kan gifte dere. Følg veiviser på dette hos Skatteetaten.

Brudeparet må sørge for at Halden kommune har mottatt prøvingsattest senest to uker før vielsen. Det er en forutsetning for å kunne gjennomføre en vielse.

 • Så snart dere har mottatt prøvingsattesten i Altinn, ber vi dere sende den inn via skjema Innsending av prøvingsattest. Om dere allerede har prøvingsattesten klar når dere sender inn denne bestillingen, legges den ved som vedlegg til dette skjema.
 • Det er også mulig å skrive ut prøvingsattesten fra Altinn og levere den i papirform til Halden kommunes servicesenter i Storgata 8.
 • Dersom dere mottar prøvingsattesten i posten privat, må den videresendes i original til Halden kommune. Postadresse: Halden kommune, Postboks 150, 1751 Halden. Konvolutt merkes Vigsel.

Har dere krysset av at prøvingsattesten blir sendt direkte til kommunen da dere søkte om prøvingsattest, trenger dere ikke levere den til kommunen selv.

NB. Ta kontakt med kommunen på 69174500 for å sjekke at prøvingsattesten er mottatt tidsnok, så er dere sikker på at alt er i orden før vigselen.


Hjelp
Lukk
 1. Klikk på Hjelpesymbol der du trenger hjelp til utfyllingen
 2. Skjemaet lagrer svarene underveis i utfyllingen. Hvis du velger å avbryte ved f.eks. å lukke nettleservinduet eller trykke på Avbryt-knappen og deretter bekrefter at du vil avbryte utfyllingen, vil all informasjon bli borte.
 3. Ingenting sendes inn før du selv ber om det, ved å velge Send inn-knappen. Den kommer fram etter at opplysningene er kontrollert og godkjent på oppsummeringssiden.

Bruk og utfylling

Klikk på hjelpesymbolene for informasjon om utfylling.* Betyr obligatorisk for utfylling

Etter 20 minutt uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.Klikk på Hjelp øverst til høyre for generell hjelp om skjema.

Vennligst vent...

Loader