Klinisk etikk-komité (KEK) drøfter saker (problem/utfordringer) som pasienter, pårørende, helsepersonell, ledere/administrasjon og andre opplever som vanskelig.
Et etisk problem kan karakteriseres av at usikkerhet eller uenighet om hva som er godt eller rett å gjøre i en gitt situasjon. Hensikten med etikkrefleksjon er å forstå mer av det aktuelle og belyse problemstillinger sammen med de involverte.
Målet er også å undersøke hvilke alternative måter problemet kan håndteres på, og om mulig konkluderes med det alternativet som er det beste valget. Etikkrefleksjonens hensikt er en god praksis og kvalitetsforbedrende tiltak i helsefaglig praksis.
Komiteen kan hvis mulig også gi råd på forespørsel.
Komiteen treffer ikke kliniske beslutninger, er ikke et klageorgan, og har ingen sanksjonsmyndighet, men er ment å være en beslutningsstøtte og drøftingspartner i etiske problemstillinger.
Komiteen avholde faste drøftingsmøter. Saker med akutt karakter som meldes til etikkomiteen vil bli prioritert og kan komme å bli drøftet på et ekstraordinært møte.
Dette skjema skal du benytte for å melde inn saker (problem/utfordringer) du ønsker Klinisk etikkomité skal drøfte. Innsendt skjema vil bli mottatt og arkivert unntatt offentlighet.